FA | EN | AR | AZ
if (Model != null) {

1401/08/16 09:28:18

سرطان روده

علت بروز سرطان روده

* پوليپ    *سن بالا   * رژيم غذايي پرچربي و پرانرژي و كم فيبر و مصرف كم ميوه و سبزي

* سابقه سرطان­هاي روده بزرگ.       *وراثت   *كوليت اولسروز        * چاقي    *مصرف الكل و مواد مخدر *مصرف آسپرين

علائم:

علائم گسترده و متنوع و اغلب غير اختصاصي است با اين حال با احساس اين علائم به پزشك مراجعه كنيد.

¨ وجود يبوست يا اسهال و يا اسهال و يبوست توأم كه قبلاً در شما وجود نداشته است.

¨ مدفوع باريك، احساس عدم تخليه كامل بعد از عمل دفع

¨ وجود خون در مدفوع، نفخ و گاز بيش از حد انتظارش

¨ درد و قولنج­هاي شكمي همراه با نفخ كه قبلاً وجود نداشته است

¨ ضعف و خستگي و بي­حالي و كاهش وزن ناخواسته اغلب سرطان­ها كه در مرحله علائم تشخيصي داده مي­شوند پيش آگهي خوبي ندارند

 

چگونه مي­توانيد سلامت خود را حفظ و تداوم بخشيد:

نكات زير موجب تداوم سلامت شما خواهد بود توجه كنيد:

1- تنظيم و تعديل وزن بدن، افراد چاق چهار برابر بيشتر، خطر ابتلا به سرطان كولون و ركتوم دارند.

2- بطور مرتب ورزش كنيد ورزش موجب كاهش خطر ابتلا به سرطان كولون مي­شود.

3- سيگار نكشيد، ميزان بروز سرطان با سيگار 3-2 برابر مي­شود.

4- كلسيم و ويتامين D3 موجب كاهش ميزان خطر ابتلا به سرطان كولون و ركتوم مي­شود.

5- ميزان سبزيجات و ميوه­جات در حد كافي و مصرف چربي گوشت قرمز كم باشد.

6- از يبوست پرهيز نماييد.

چه كساني در معرض ابتلا به سرطان كولون و ركتوم هستند؟

*سن بالاي 50 سال

افراديكه مبتلا به سرطان كولون و پوليپ هستند.

افراديكه دچار بيماري التهابي مزمن روده هستند.

وجود سابقه ابتلا بستگان موجب افزايش ميزان خطر ابتلا مي­شود

* درمان سرطان روده و معده

- جراحي

- شيمي درماني

- پرتو درماني

 

مواردي كه مي­توانند در محافظت از ابتلا فرد به سرطان مؤثر باشند:

E ترك سيگار: سيگار، دود سيگار و مصرف تنباكو و حشيش از علل بروز سرطان مري، گلو، دهان و ريه مي­باشد. همچنين از افرادي كه سيگار مي­كشند به دليل مضرات دود سيگار اجتناب كنيد. سيگار در شكل غير مستقيم و نهفته و اثرات دود آن در افراد غير سيگاري، علت مرگ صدها تن از مبتلايان به سرطان ريه در سراسر دنيا مي­باشد. همچنين بين سيگار و بروز سرطان دهانه رحم در زنان ارتباط وجود دارد.

E در رژيم غذايي خود مصرف غذاهاي پرچرب را محدود كنيد، به خصوص چربي­هاي حيواني، مصرف غذاهاي حاوي چربي­هاي اشباع شده، خطر بروز سرطان روده، پروستات و پستان را افزايش مي­دهد.

E ميوه­ها و سبزيجات تازه مصرف كنيد. آنتي اكسيدان­هاي موجود در اين غذاها، بدن را در برابر ابتلا به سرطان محافظت مي­كنند. جهت كاهش خطر بروز سرطان، روزانه چهار تا پنج وعده ميوه و سبزي در رژيم غذايي خود بگنجانيد.

E از نظر جسمي فعال باشيد. وزن ايده آل داشته باشيد.

E از مصرف الكل پرهيز كرده و آن را به حداقل ممكن برسانيد. مصرف زياد الكل با سرطان­هاي بيني، دهان، زبان، لوله گوارش و كبد در ارتباط است.

E از قرار گرفتن در معرض نور آفتاب بپرهيزيد. ملانوما نوعي سرطان پوست است كه معمولاً با قرار گرفتن در معرض نور آفتاب مرتبط است. هنگامي كه در معرض آفتاب قرار مي­گيريد از كلاه و كرم­هاي مخصوص استفاده نماييد.

E هنگام كار كردن و يا سر و كار داشتن با مواد شيميايي سرطان زا، از وسايل حفاظتي مانند دستكش، لباس مخصوص و ماسك استفاده كنيد. از   دستورالعمل­هايي كه بر روي اين مواد نوشته شده­اند در حين استفاده آنها، پيروي كنيد.

 E از ويروس­هايي كه از طريق آميزش جنسي منتقل مي­شوند خود را محافظت نماييد. برخي از اين ويروس­ها مثل پاپيلوما ويروس (HIV) خطر ابتلا به سرطان دهانه رحم و سرطان­هاي روده­اي را افزايش مي­دهند. از سلامت جنسي همسر خود مطمئن باشيد. در صورت احتمال وجود بيماري در هر كدام از زوجين، از كاندوم در هر بار نزديكي استفاده نماييد.